Plan uw bezoek

  • CWRM bezoek

Welkom

Op vrijdag 30 maart 2018 opent de land-artinstallatie voor het publiek. Het programma van dit openingsweekend leest u vanaf maart 2018 op deze website. Op het domein vinden dan diverse activiteiten plaats in lijn met de visie en missie van het project.

In de periode tot 11 november 2018 kunt u diverse ingetogen evenementen bijwonen. Er komen aankondigingen op de website en via de sociale media.

De toegang tot het provinciaal domein en de land-artinstallatie zijn gratis. Zowel individueel als met een groep kunt u het domein van zonsopgang tot zonsondergang vrij bezoeken. Komt uw groep met de bus? Dan reserveert u best vooraf een parkeerplaats en tijdslot via cwrm@vzwkunst.be

Op een uur kan u tot aan de uitkijkbrug wandelen en daar even de tijd nemen om over de einstallatie uit te kijken. Indien jullie graag ook rond de installatie wandelen en eventueel ook de poëzieroute in jullie wandeling willen opnemen, dan reserveer u best twee uur.

Mogelijke tijdslots:

9u - 10u         13u - 14u
10u - 11u       14u - 15u
11u - 12u       15u - 16u
12u - 13u       16u - 17u

Geef ook andere bezoekers de kans om de installatie vanop de uitkijkbrug te bekijken: beperk hier op drukke dagen de tijd van uw bezoek.

Bereikbaarheid

U kunt de parking van het provinciaal domein gemakkelijk bereiken met de auto, de bus en de fiets.

Vanaf eind 2017 rijden op bepaalde momenten shuttlebussen van het centrum van Ieper naar domein De Palingbeek. Meer info volgt op de website en bij de dienst Toerisme van Ieper.

Parking Palingbeekstraat 18, 8902 Zillebeke
Bij deze grote parking aan de domeiningang vindt u een cafetaria en openbare toiletten. Er is ook een fietsenstalling en een beperkt aantal plaatsen voor bussen. Busplaatsen kunt u dus best reserveren.

Parking Vaartstraat 7, 8902 Zillebeke
Deze tweede parking ligt aan het bezoekerscentrum van domein De Palingbeek. Reken van hieruit op een wandeling van 30 minuten tot aan de installatie.

Toegankelijkheid

De wandeling rond de installatie loopt over graspaden, houten vlonderpaden en verharde paden. Bij regenweer kan de ondergrond er dus drassig en modderig bij liggen. Het rechtstreekse pad naar het uitkijkpunt is wel volledig verhard.

Het deel van het parcours waarop u poëzie kunt beluisteren, bevat een trap. Met een rolstoel of een buggy moet u hierdoor halverwege omkeren. De structuur van het gebied maakte andere oplossingen jammer genoeg onhaalbaar.

Landart plan