Met schilderspalet en tekenblok op reis

Hoe ziet de ideale vakantie er voor jou uit? Is dat lekker luieren aan het strand op een exotische bestemming in een all-inclusive resort of juist een actieve vakantie met survivaltochten, wildwaterkanoën en bergwandelingen in een onherbergzaam gebied? Wellicht denk je aan een intensieve stedentrip met veel excursies naar bezienswaardigheden die je ‘echt gezien moet hebben’. Maar misschien houd je hier wel helemaal niet van en wil je juist eens iets anders doen tijdens je vakantie. In Duitsland, Frankrijk, Griekenland en Italië is het mogelijk om creatieve activiteiten te ondernemen tijdens het reizen, zoals schilderen en tekenen.

Schilderen en tekenen tijdens je vakantie

Schilderen van je reisIn een aantal landen zoals Griekenland, Frankrijk, Duitsland en Italië kun je reizen boeken waar je je creatieve kant kunt ontplooien. Vakanties waar je elke dag schildert of tekent behoren tot de mogelijkheden. Natuurlijk blijft er ook tijd over om andere dingen te doen en iets van de omgeving te zien. Stel je eens voor dat je verblijft in een mooie, schilderachtige omgeving in Frankrijk of Duitsland met pittoreske dorpjes om je heen in een heuvelachtig gebied. Dan komt de inspiratie toch bijna vanzelf? Wat dacht je van fantastische vergezichten over zee, prachtige baaien en rotsen vanaf een Grieks eiland: die nodigen toch uit om geschilderd of getekend te worden. Net als de mooie basilieken en kerken in Italië die zich bij uitstek lenen om vast te leggen op papier.

Hoe vindt je reizen waar je kunt schilderen of tekenen

Via internet worden verschillende reizen aangeboden waar tekenen of schilderen op het programma staan. Op deze website kun je onder andere in Frankrijk, Italië, Duitsland en Griekenland schilder- of tekenreizen zoeken. Bij de meeste aangeboden reizen hoef je geen specifieke ervaring met tekenen of schilderen te hebben. Materialen en professionele begeleiding zijn bij schilder- of tekenreizen meestal bij de prijs inbegrepen. De verschillen tussen de diverse reizen zitten hem in het type accommodatie waar je verblijft, bijvoorbeeld op een camping, in een vakantiehuis of in een hotel.

Ook de verzorging kan bij de ene schilderreis of de andere nog wel eens variëren. Wil je graag alleen van het ontbijt gebruik maken of liever van volpension, let hier dan op als je gaat zoeken op internet naar een schilderreis.