Watervakantie in Friesland

Je bent al tijden op zoek naar een leuke vakantiebestemming, niet te ver weg, waar je de ideale combinatie vindt tussen ontspanning en avontuur. Heb je het de waterprovincie Friesland al overwogen?

Eiland Terschelling

De provincie heeft immers veel te bieden. Friesland is niet enkel uitgeroepen tot de mooiste provincie in Nederland, je kan er ook terecht om te schaatsen, te kaatsen, of op één van de vele meren of waterwegen aan watersport te doen. Daarnaast is het de uitgelezen provincie om de wandelschoenen aan te trekken en van de natuur te genieten, of je kan erheen trekken voor één van de vele jaarlijkse evenementen die er georganiseerd worden, zoals het Oerol festival op het eiland Terschelling of de Friese ballonfeesten. Er is in deze waterrijke provincie zoveel te doen, wat dacht je van zeilen, zwemmen, windsurfen, fietsen, wandelen en wadlopen. Wadlopen? zult u zeggen. Het wadlopen is de Waddenzee te voet oversteken. Dat kan bij laagwater, soms naar 1 van de Waddeneilanden, bijvoorbeeld Terschelling of Ameland. Maar let op! Steek alleen onder toezicht over en pas op met bepaalde oversteken. Bijvoorbeeld de oversteek naar Terschelling is alleen geschikt voor ervaren lopers. Daarbij is de waddenzee een natuurgebied en je mag niet overal naar toe. ook zijn de vaargeulen verradelijk diep.

Zoals je al merkt zal je geen enkele moeite hebben om een actieve vakantie in Friesland door te brengen en je accomodotie kan daar maar best goed op aansluiten. Een echte aanrader indien je wat tijd in Friesland door wilt brengen is een B&B.

Een B&B, of Bed and Breakfast, is een vaak kleinschalig hotelletje waar je standaard een kamer met ontbijt kan krijgen. In Friesland zal je er geen enkele moeite mee hebben om de uitgelezen B&B te vinden voor jouw reis. Wat is er nu immers leuker dan in een huiselijk kader te slapen en te ontbijten, vervolgens de schoenen aan te doen en de rugzak om te gooien en op ontdekking te gaan?
Het vinden van de ideale B&B voor jou zal al even gemakkelijk gaan via de vele boekingssites die momenteel beschikbaar zijn. Struin zeker eens rond in het aanbod. Je zal zonder twijfel de ideale B&B voor jouw behoeften terugvinden, waarna je voluit op ontdekking kan. Veel plezier!