Webmail van de grootste Belgische internetaanbieder

Telenet Webmail is de webmail optie waarmee je overal je e-mailbox van Telenet kunt openen. Dat betekent dus dat je niet per definitie achter je eigen laptop met je eigen mailserver hoeft te zitten om toch je e-mail te kunnen lezen. Dit is een handig voordeel omdat je daardoor dus ook snel op berichten kunt reageren wanneer je de deur uit bent en er toch een antwoord gewenst is. Het is dan wel belangrijk om te weten hoe je dit het best kunt aanpakken. Bovendien is het goed om te weten wat je ermee kunt als gebruiker.

Inloggen op webmail
Het eerst wat je wilt weten is natuurlijk hoe je moet inloggen op Telenet mail. Dit is niet heel lastig. Daarvoor moet je naar de website webmail.telenet.be. Je komt dan op een inlogscherm terecht. Het aantrekkelijke is dat dit op elk apparaat mogelijk is. Het maakt ook niet uit welk besturingssysteem of welke webbrowser je gebruikt. Het is wel belangrijk om je gebruikersnaam en wachtwoord te kennen. Dit krijg je van Telenet. Weet je het niet meer, dan is er wel een mogelijkheid om nieuwe gegevens aan te vragen die bij jouw account passen. Dit is gemakkelijk.

Aanpassen aan jouw wensen
Het aantrekkelijke van de online omgeving van Telenet Webmail is dat je er wel nog veel invloed op hebt. Je kunt bijvoorbeeld heel gemakkelijk allerlei kleine aanpassingen doen zodat je er gemakkelijker mee kunt werken. Het is dan ook nog eens zo dat deze instellingen onthouden worden. Als je dan dus op een andere computer online inlogt, krijg je toch webmail volgens jouw voorkeuren voorgeschoteld. Zo kan je dus heel gemakkelijk altijd en overal werken. Zonder dat het je een probleem hoeft op te leveren. Dat is wel zo aantrekkelijk voor de gebruiker van het systeem.

Altijd werken met webmail?
Het is een optie om altijd met Telenet Webmail te werken. Een reden hiervoor is dat het namelijk altijd up-to-date blijft. Wanneer je mail in je mailprogramma op je laptop of pc ontvangt, dan kan je dit vaak niet meer ergens anders ontvangen. Wanneer je echter met webmail werkt, dan heb je altijd en overal toegang. Daardoor blijft alles ook duidelijk en overzichtelijk en is het niet zo dat verschillende mailberichten op verschillende plekken komen te staan. Altijd met webmail werken is dus ook zeker het overwegen waard. Vooral wanneer je veel onderweg bent geldt dit.

Doorsturen naar een ander e-mailadres
Wanneer je het niet gemakkelijk vindt om je inloggegevens van Telenet Webmail te onthouden, dan is er ook nog een alternatief. Het is namelijk ook mogelijk om je mailberichten te laten doorsturen naar een andere webbased e-mail. Denk dan aan Microsoft Hotmail, aan Gmail of aan Protonmail. Om maar wat voorbeelden te noemen. Zo kan je dus toch een vorm van webmail gebruiken voor je e-mail. Maar dan wel met een adres dat je zelf gekozen en opgezet hebt. Zo kan je de gegevens gemakkelijker onthouden. Dit is ook een goede optie om te benutten.